Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

24 Decembrie 2014
Vizualizari: 1115
Comentează add

Analiştii prevăd că monarhul spaniol se va referi şi la cazul de corupţie în care va fi judecată sora sa, infanta Cristina, pentru fraudă fiscală.

Primul mesaj de Crăciun al regelui Spaniei, Felipe al VI-lea

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Felipe al VI-lea. Foto: captură video.

Regele Spaniei, Felipe al VI lea, va transmite în această seară primul său mesaj de Crăciun. 

Analiştii prevăd că monarhul se va referi şi la cazul de corupţie în care va fi judecată sora sa, infanta Cristina, pentru fraudă fiscală.   
 
Discursul regelui Felipe al VI lea este cu siguranţă cel mai aşteptat moment de astăzi, în special din cauza deciziei instanţei din Palma de Mallorca de acuzare a  infantei Cristina. 
 
Presa de astăzi aminteşte că infanta nu a renunţat la drepturile sale de moştenitor al  coroanei, deşi este abia a şasea în ordinea succesiunii, dar şi că palatul regal a transmis că respectă orice decizie a justiţie în cazuri de corupţie ce a afectat imaginea familiei regale spaniole încă din anul 2011. 
 
Atunci, regele Juan Carlos spunea că justiţia este egală pentru toţi cetăţenii. 
 
În aceeaşi linie, în discursul de proclamare,  Felipe al VI lea spunea, în 19 iunie, că spaniolii au nevoie de repere morale pe care să le admire şi să le respecte, aşa că se anticipează ca regele să se distanţeze în discursul de Crăciun de sora sa Cristina. 
 
În premieră, pentru a înregistra mesajul de Craiun, regele a trebuit să aşteapte decizia unui magistrat - mai scriu cotidianele din Spania. 
 
Din acest motiv, spun analiştii, regele  Felipe al VI lea are obligaţia de a se referi la cazurile de corupţie pentru a menţine imaginea de transparenţă pe care a dorit să o transmită încă de la începutul etapei sale de monarh. 
 
Tot pentru prima dată discursul regelui se va putea urmări prin intermediul contului de Twitter al casei regale şi pe canalul youtube.

Etichete Regele SpanieiFelipe al VI leamesajCrăciuncorupţieinfanta Cristinafraudă fiscală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live