Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela Petcu

9 Septembrie 2018
Vizualizari: 725
Comentează add

În judeţul Giurgiu a fost confirmat ieri, un prim focar de pestă porcină într-un sat al comunei Călugăreni

Primul focar de pestă porcină africană confirmat în judeţul Giurgiu

marcela-petcu

 

Numărul judeţelor afectate de pesta porcină africană a ajuns la 12, după ce, ieri, un prim focar a fost confirmat în Giurgiu, în Brăniştari, un sat al comunei Călugăreni. 

Reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, jandarmi şi poliţişti s-au deplasat în Brăniştari, acolo unde a fost confirmat ieri după-amiază un focar de pestă porcină africană. Se pare că în gospodăria respectivă au decedat mai mulţi porci, dar omul a ţinut lucrul acesta ascuns de autorităţi. Abia vineri a anunţat autorităţile, iar acestea au mers şi au prelevat probe de la animalele decedate. Prezenţă virusului pestei porcine africane a fost confirmată de către laboratorul de referinţă. Porcii decedaţi au fost ridicaţi de cei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi incineraţi.

Potrivit subprefectului de Giurgiu, Adriana Puţaru, nu vor fi ucişi toţi porcii din gospodăriile din localitatea Brăniştari, ci se va face mai întâi o recenzare a acestora. Măsura de eutanasiere a celor 300 de porci din Brăniştari ar putea fi luată numai dacă se va confirma şi un alt focar în localitate. La intrarea şi ieşirea din localitate au fost instalate filtre rutiere şi covoare dezinfectante şi se prelevează probe şi de la porcii din locuinţele învecinate. 


Etichete pestaGiurgiuCalugareniBrastinariporciAdriana Puţaru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live