Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

25 Octombrie 2015
Vizualizari: 1147
Comentează add

La Rososka sunt înhumaţi în prezent peste 70 de militari români căzuţi în timpul sângeroasei bătălii de la Stalingrad, în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Primul cimitir militar român din Federaţia Rusă a fost inaugurat azi

alexandru-beleavski-moscova

Arhivă Foto: facebook/mapn.

Primul cimitir militar român din Federaţia Rusă a fost inaugurat în această dimineaţă la Rososka, în apropierea localităţii Volgograd, fostul Stalingrad.

Acolo sunt înhumaţi în prezent peste 70 de militari români căzuţi în timpul sângeroasei bătălii de la Stalingrad, în cel de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul ceremoniei a fost dezvelită placa memorială centrală a cimitirului şi au fost reînhumate rămăşiţele pământeşti a zece militari români, căzuţi la Stalingrad.

Sicriele acestora au fost acoperite simbolic cu pământ adus din locuri istorice din România.

Ceremonia a fost însoţită de o slujbă religioasă oficiată de Înalt Preasfinţitul Varlaam, vicar patriarhal.

Un mesaj din partea premierului Victor Ponta a fost prezentat de consilierul de stat Teodor Meleşcanu.

Cimitirul de la Rosoşka se intenţionează a deveni locul de reînhumare a militarilor români căzuţi în bătălia de la Stalingrad, înhumaţi în prezent în alte localităţi sau ale căror rămăşiţe vor fi descoperite în viitor.

La ceremonia organizată de Ambasada Română la Moscova au participat reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului României, Ministerului de Externe, Ministerului Apărării Naţionale, ai Bisericii Ortodoxe Române, Asociaţiei Veteranilor de Război, de asemenea ataşaţi militari străini acreditaţi la Moscova şi reprezentanţi ai autorităţilor ruse centrale şi locale.


Etichete Primul cimitir militar român din Federaţia RusăRososkaVolgogradStalingradRusiaostasimilitarial doilea razboi mondialVictor PontaramasiteMAEMApNveteraniBORMoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live