Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

10 Mai 2021
Vizualizari: 512
Comentează add

Primul centru de intervenție pentru victimele violenței sexuale din România, deschis la Spitalul Universitar de Urgență din Bucureşti.

Primul centru de intervenție pentru victimele violenței sexuale din România

catalin-radu

Primul centru de intervenție pentru victimele violenței sexuale din România a fost deschis astăzi la Spitalul Universitar de Urgență din Bucureşti.

Proiectul este înființat în cadrul proiectului-sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

În acest centru, persoanele abuzate primesc sprijin din partea angajaților de la medicină legală, ai poliției, dar și de la asistenți sociali. La inaugurare a fost și ministrul muncii, Raluca Turcan.


Raluca Turcan: Prin ceea ce s-a creat astăzi, aici, se asigură, într-un mod integrat, servicii de sprijin pentru persoanele care sunt victimele unor astfel de agresiuni sexuale. În același timp, echipe coordonate asigură, pe de o parte, confidențialitatea, pe de altă parte, intervenția rapidă între mai multe instituții ale statului, de la poliție, mediciă legală, servicii medicale, astfel încât persoanele care sunt victimele violenței domestice să își găsească într-adevăr sprijin și consolare și, în același timo, vindecare.


Realizator: Ministrul muncii a mai precizat că, în perioada următoare, vor mai fi deschise în țară nouă astfel de centre, iar alte opt vor fi înființate pentru consilierea agresorilor.

Potrivit statisticilor, anul trecut au fost peste 4.800 de cazuri de violență sexuală la nivel național, iar 94% dintre victimele violurilor au fost femei, multe dintre ele renunțând să mai raporteze.

(RS)


Etichete centru de intervențievictimele violenței sexualespitaluluniversitarraluca turcan(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live