Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

24 Iulie 2009
Vizualizari: 2755
Comentează add

Grupul american Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în septembrie 2007, când a achiziţionat 72,4% din capitalul firmei.

Primul autovehicul va ieşi pe poarta fabricii Ford de la Craiova în 8 septembrie

bogdan-mihai

Directorul Ford România, Dionisio Campos, a declarat, vineri, că prima maşină care va fi produsă în fabrica de la Craiova va ieşi pe poarta uzinei la începutul lunii septembrie, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, precizând că este vorba de 8 septembrie.

Directorul general al Ford România, Dionisio Campos, a declarat, vineri, la Craiova, că producătorul american îşi menţine angajamentele asumate prin contractul de privatizare, prima maşină Transit Connect, fabricată la Craiova, urmând să fie produsă la începutul lunii septembrie.

"După cum se ştie, Ford îşi păstrează angajamentul pentru Craiova. Primul vehicul Ford care va fi produs la Craiova va fi produs la începutul lunii septembrie. Odată cu începerea producţiei vor fi schimbări nu numai la nivelul fabricii, ci şi la nivelul comunităţii", a declarat directorul Ford România.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, aflat la Craiova la o întâlnire cu conducerea Ford România, a precizat că data stabilită pentru evenimentul producerii primului Transit Connect este 8 septembrie.

"Sunt onorat să fiu prezent aici, pe 8 septembrie, atunci când va ieşi pe poarta uzinei de la Craiova primul Transit Connect şi începutul a ceea ce va fi, sunt convins, o istorie de succes", a declarat Mircea Geoană.

Grupul american Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în septembrie 2007, când a achiziţionat 72,4% din capitalul firmei de la statul român, pentru 57 de milioane de euro.

Automobile Craiova era unicul acţionar al companiei Daewoo Automobile România, în prezent Ford România, care operează uzina de la Craiova. Constructorul american de automobile a realizat în ianuarie o majorare de capital de 250 milioane euro la Ford România, iar în urma acestei operaţiuni participaţia Automobile Craiova s-a redus la 2,43%.

Automobile Craiova are un capital de 39,7 milioane lei, divizat în 18,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,1 lei.


Etichete ford romaniaautomobile craiova

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live