Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

23 Mai 2019
Vizualizari: 248
Comentează add

Cetăţenii din Marea Britanie şi din Olanda au început să voteze în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European.

Primii votanți la europarlamentare

dan-vasiliu

A woman leaves after voting in the European Parliament elections a polling station in the garage of a residential address in Croydon, south London, on May 23, 2019. Voting got under way in Britain early on Thursday in elections to the European Parliament -- a contest the country had not expected to hold nearly three years after the Brexit referendum. Ben STANSALL / AFP

Cetăţenii din Marea Britanie şi din Olanda au început, astăzi, să voteze în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European.

France Presse notează că este vorba de două ţări urmărite îndeaproape de restul satelor membre ale Uniunii, pentru a evalua amploarea euroscepticismului.

Peste 400 de milioane de alegători vor vota în cele 28 de ţări membre, pentru a-i alege pe cei 751 de deputaţi europeni, în cadrul scrutinului care se va încheia duminică. Mâine, vor începe alegerile în Irlanda şi în Cehia, iar duminică se va vota în majoritatea celorlalte state comunitare.

În Regatul Unit continuă votul în alegerile europarlamentare. Institutul YouGov a dat publicității un nou sondaj de opinie, care estimează că Partidul Brexit, a lui Nigel Farage, va obține 37% din voturi, liberal-democrații se situează pe locul al doilea, cu 19 procente, urmați de laburiști cu 13% și de Partidul Verzilor cu douăsprezece procente.

Conservatorii sunt pe locul al cincilea, cu șapte procente, în scădere față de sondajul anterior. Între timp, mai mulți miniștri din guvernul britanic au declarat pentru BBC că Theresa May nu mai poate rămâne în funcție foarte multă vreme, unii dintre ei i-au cerut premierului să renunțe la ideea de a supune la vot legea privind Brexitul pentru a lăsa o marjă cât mai mare de acțiune viitorului cabinet.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a confirmat, astăzi, că legea nu va mai fi publicată mâine, așa cum se anunțase anterior și a evitat să spună dacă va mai fi sau nu supusă votului la începutul lunii viitoare. Conform planului Theresei May, votul ar urma să aibă loc în data de 7 iunie, dar pentru că este o zi de vineri și Parlamentul nu se reunește în acea zi în mod normal, laburiștii au refuzat pentru moment să accepte această variantă.


Etichete europarlamentaremarea britanieolanda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live