Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri europarlamentare 2019. Mesaje ejectorale Luni, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

23 Decembrie 2015
Vizualizari: 919
Comentează add

Construcția noului Hotel de Gheață de la Bâlea Lac este finalizată, iar astăzi sunt așteptați primii turiști care vor înnopta în camerele de gheață.

Primii turiști la Hotelul de Gheață

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Carmen Vulcan.

Construcția noului Hotel de Gheață de la Bâlea Lac este finalizată, iar astăzi sunt așteptați primii turiști care vor înnopta în camerele de gheață. Potrivit reprezentanților hotelului  , ei vin din Anglia , Germania și România.

Turiștii care aleg să încerce experiența unei nopți la rece, sau cei care vor veni doar să viziteze Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, vor descoperi aici o mică Europă la înălțime , pentru că tema din acest an a hotelului este Europa.

Fiecare din cele 14 camere a fost decorată cu sculpturi în gheață, care să le ofere turiștilor ceva din atmosfera țării respective. Spre exemplu, în camera Franței, numită La maison parisienne , îl vor întâlni pe Napoleon, sculptat în gheață, în camera Angliei pe Shakespeare, în cea a Italiei pe Cezar, iar în Salonul vienez pe Mozart.

Pentru turiștii care vor alege camera Spaniei, Spanish Kingdom, sculptorul în gheață Dumitru Moscu din Avrig, a recreat atmosfera unei coride, cu un taur și toreador.

Camera României se numește Odaia de Sus și a fost decorată cu o o sculptură care îl reprezintă pe Constantin Brâncuși și a sa Coloană a Infinitului și cu o statuie a lui Badea Cârțan.

Temperatura medie în camerele de gheață este între -2 și +2 grade Celsius. Fiecare cameră are un pat dublu, construit pe blocuri de gheață, acoperite cu scânduri din lemn peste care s-a așezat o saltea moale, așternuturi ca la orice alt hotel, pături călduroase și blănuri de oaie. Înainte de culcare oaspeții primesc saci de dormit preîncălziți.

În interiorul hotelului se află și un restaurant de gheață și un Ice Bar, unde turiștii pot încerca cocktailuri servite în pahare de gheață.

După Anul Nou, în imediata apropiere a hotelului de gheață,  vor fi construite trei igluuri și Biserica de gheață.

O noapte de cazare într-o cameră din Hotelul de gheață costă 440 de lei, iar în igloo 660 de lei. Turiștii care vor doar să viziteze Hotelul de gheață vor trebui să plătească un bilet de intrare de 15 lei.

De asemenea la costurile vizitării construcțiilor din gheață se mai adaugă și prețul transportului cu telecabina, singura cale de acces la Bâlea Lac, în perioada iernii.

Prețul unei călătorii dus-întors cu telecabina, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, este de 60 de lei, cu 10 lei mai mult decât iarna trecută.

În această dimineața, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsura 69 de centimetri.


Etichete Hotelul de GheațăturiştiBâlea LacEuropa la înălțimeIce Bar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live