Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

15 Iunie 2020
Vizualizari: 491
Comentează add

Primii turişti au sosit în Insulele Baleare

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Arhivă.

Primii 400 de turiști germani au ajuns în Insulele Baleare din Spania, unde începe un proiect-pilot de verificare a protocoalelor și a măsurilor de igienă impuse în urma pandemiei de COVID-19. Şi tot în Spania, prima regiune care intră în noua normalitate este Galicia, situată în nordul țării.
 
Primii turiști germani au aterizat în Palma de Mallorca fericiți că după atâta așteptare pot să-și petreacă vacanța în insule.
 
La sosire, temperatura le-a fost verificată cu noile camere cu termoviziune, instalate recent în aeroport, care sunt o premieră în Spania.
 
Turiștii nu sunt obligați să stea în izolare și nici să prezinte rezultatele testelor de COVID-19, dar au completat formulare speciale privind starea de sănătate și datele de contact.
 
Turiștii au venit din regiuni din Germania unde rata îmbolnăvirilor este similară cu cea din Insulele Baleare - de maxim nouă cazuri la suta de mii de locuitori, în ultima săptămână.
 
Spania intră treptat în noua normalitate. În timp ce în Madrid persoanele în vârstă ies din case numai între anumite ore și restricțiile continuă, regiunea nordică Galicia este prima care le elimină.
 
Rămân în vigoare purtarea măștilor în locurile publice, igiena și distanțarea socială. Zonele de joacă pentru copii au fost deschise după ce au fost dezinfectate, iar plajele vor fi împărțite în parcele delimitate de câte 3 m pătrați, pentru respectarea distanței.
 
Şi celelalte regiuni din nordul țării au anunțat că sunt pregătite pentru eliminarea restricțiilor până la sfârșitul săptămânii.
 
(PH)

Etichete spaniabaleareturisticoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live