Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Iulie 2021
Vizualizari: 237
Comentează add

Ministrul dezvoltării şi fondurilor europene a declarat că primii bani din PNRR vor intra în ţara noastră în luna noiembrie.

Primii bani din PNRR vor intra în ţara noastră în luna noiembrie

florin-lepadatu

  Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea. Foto: https://mfe.gov.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Ministrul dezvoltării şi fondurilor europene, Cristian Ghinea, a declarat vineri, la Timişoara, că primii bani din PNRR vor intra în ţara noastră în luna noiembrie.

Acesta a afirmat că PNRR va fi  aprobat de Comisia Europeană în luna septembrie şi a respins ideea vehiculată conform căreia România ar fi rămas ultima ţară din UE care nu are acest plan aprobat. 


Cristian Ghinea: Din PNRR, banii vor intra, ca țară, prefinanțarea va intra în noiembrie - 1,9 miliarde, imediat după ce trece procedura de aprobare de către Comisie şi de către Consiliu, că autoritățile au început deja. Deci noi putem să plătim de la bugetul național și când vin banii din PNRR, decontăm. Deci, în septembrie, când se va aproba planul României, se vor aproba și planurile Finlandei și Suediei, de pildă, care nu sunt ultimele ţări din UE. Bulgaria încă n-a trimis PNRR-ul lor, deci chestia asta, că suntem ultima ţară, este o prostie. Va fi un pachet de țări în septembrie.


Etichete Cristian Ghinea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live