Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

8 Iulie 2012
Vizualizari: 1337
Comentează add

Duminică a început afişarea rezultatelor la examenul de bacalaureat. Cea mai scăzută rată de promovabilitate a examenului este în judeţul Ilfov. Rezultatele sunt cele înaintea rezolvării contestaţiilor.

Primele rezultate la bacalaureat

paul-poterasi

Foto: Arhivă Agerpres.

Primele rezultate ale acestei sesiuni ale bacalaureatului au început să se afişeze.

Potrivit reporterului Radio România Actualităţi, Felicia Mocanu, cea mai scăzută rată de promovabilitate afişată până la această ora este cea din judeţul Ilfov acolo unde doar 14,68% din cei care au susţinut examenul de maturitate au reuşit să-l şi promoveze.

La polul opus se află Iaşiul, unde au promovat 54% dintre elevi, judeţul Alba, cu 52,56% dintre elevi, Prahova (45,49%), şi Covasna (32,48% au promovat acest examen).

În Vaslui, 51,84% dintre elevi au picat bacalaureatul, iar în judeţul Argeş promovabilitatea a fost de sub 40%.

În Olt, aceeaşi situaţie dramatică: doar 30% dintre elevi au promovat examenul de maturitate.

Rezultatele afişate sunt cele dinaintea depunerii contestaţiilor.

Contestaţiile se depun în data de 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00.

Rezolvarea contestaţiilor se va face între 10 şi 12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Examenul de bacalaureat a debutat pe 11 iunie cu proba orală la limba română.
 
La această probă au fost înscrişi peste 172.000 de candidaţi.
 
Prima probă scrisă a avut loc pe 2 iulie.
 
Potrivit ministerului educaţiei subiectele au fost elaborate şi sigilate din luna aprilie.

Rezulatele înregistrate pe judeţe

Argeş

În judetul Argeş, potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Constantin Paşol, procentul de promovare a examenului de bacalaureat este de 38%, în timp ce 62% dintre cei care au susţinut examenul nu au obţinut note de promovare.

Rezultatele au fost furnizate de Inspectoratul Şcolar al judeţului Argeş.

Amintim că în Argeş peste 6.300 de absolvenţi de liceu din acest an şi anii precedenţi au susţinut anul acesta examenul de maturitate.

Bistriţa-Năsăud

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Cristiana Sabău, în proporţie de 41,57%, elevii din Bistriţa-Năsaud care au participat la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, au reuşit să promoveze, mai puţini decât anul trecut când au promovat iniţial 41,92%.

Potrivit rezultatelor date publicităţii duminică de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsaud, niciun elev nu a avut media zece, dar au fost 132 care au obţinut medii între 9 si 9,99.

Brăila

Conform inspectorului şcolar Romeo Mocanu, citat de corespondentul Radio România Actualităţi, Gina Bahor, procentul de promovabilitatea în judeţul Brăila este 59,8 la sută.

"Aproape 60 la sută şi m-am bucurat pentru cei care au reuşit şi mă întristează cei care nu au luat examenul", a spus inspector Romeo Mocanu.

La ultima proba de bacalaureat au intrat în examen 2100 de elevi, iar pe parcursul probelor au fost trei eliminaţi.

Covasna

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Oana Negrea, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat a fost în judeţul Covasna de 32,42%, doar 603 elevi reuşind să obţină notă de trecere.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Colegiile "Szekely Miko” şi "Mihai Viteazul” din Sfântu-Gheorghe (promovabilitate peste 87, respectiv 81%), iar cele mai slabe, la Grupurile şcolare „Puskas Tivadar” din Sfântu Gheorghe şi Grupul Şcolar "Apor Peter” din Târgu Secuiesc (3,57, respectiv 2,62%).

Anul trecut, în judeţul Covasna procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost de aproape 46% după rezolvarea contestaţiilor.

Harghita

În Harghita, potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Angela Bârsan, doar 30,25% dintre elevi au promovat examenul de bacalaureat, mai puţin de jumătate faţă de procentul obţinut faţă de anul precedent.

Probele la care s-au obţinut cele mai mici note sunt limba româna, unde 45% dintre cei 2764 de elevi care au dat examenul nu au reuşit să ia note de trecere, după care urmează matematica.

Anul trecut, în judeţul Harghita, la examenul de bacalaureat s-a obţinut unul dintre cele mai mari procente de promovabilitate din ţară, în condiţiile în care, în centrele de examinare din Harghita, ca urmare a deciziei conducerii Inspectoratului Şcolar judeţean, nu au fost amplasate camere de luat vederi.

Iaşi

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Raluca Daria Diaconiuc, în judeţul Iaşi procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este de 56.6%, înainte de contestaţii.

Mai mult, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean precizează că s-au prezentat la examen un număr de 5.478 candidaţi dintre 15 candidaţi au obţinut medii de 10.

Prahova

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Simona Uţă, în aceasta sesiune de bacalaureat numai 45,49 % dintre cei aproximativ 6200 de absolvenţi au reuşit să promoveze examenul.

Conform declaraţiei inspectorului general şcolar, Horia Toma, cele mai slabe rezultate s- au înregistrat la proba de matematica II de la profilul tehnologic.

Rezultatul de anul acesta, la nivelul judeţului Prahova, a fost cu un procent mai mare decat cel înregistrat anul trecut.

Sibiu

În judeţul Sibiu, potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Carmen Vulcan, 46,3% dintre elevi au promovat examenul de bacalaureat, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Constantin Gorun.
 
Ştire în curs de actualizare.

Etichete bacalaureatexamenrezultatejudeţ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live