Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

30 Mai 2019
Vizualizari: 2408
Comentează add

Serviciul de Paza si Protectie a oferit informatii despre Papamobilul romanesc, care a fost pregătit special pentru vizita Papei Francisc in Romania.

Primele imagini cu Papamobilul Papei Francisc ptr vizita în România (FOTO)

daniela-vasilescu

Foto: SPP.

Serviciul de Paza si Protectie a oferit informatii despre Papamobilul romanesc, care a fost pregătit special pentru vizita Papei Francisc in Romania.

Potrivit unei informari a institutiei, autoturismul a fost conceput de uzina Dacia şi SPP în conformitate cu normele de Securitate si ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă. SPP mai precizeaza ca momentul utilizării papamobilului românesc este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată.

Papamobilul românesc a fost văzut şi agreat de Sanctitatea Sa, iar membrii echipei Serviciului de Protecţie şi Pază, desemnaţi să asigure protecţia Papei pe toată durata vizitei în România, au fost selectaţi dintre ofiţerii cu experienţă, care au participat la misiuni ale SPP in teatrele de operaţii.

Echipa SPP a fost primită, în cursul lunii aprilie, la Vatican, Sfântul Părinte și-a manifestat încrederea în profesionalismul și dăruirea ofițerilor de protecție români, pe care i-a binecuvântat. Din echipa de protecţie din România a Suveranului Pontif fac parte pe lângă ofiţerii SPP şi doi ofiţeri din garda Vaticanului, unul dintre ei fiind aghiotantul personal.

Pregătirea echipei de protecţie a Papei Francisc a început cu suficient timp înainte de vizită.

Echipa SPP a desfăşurat şi o misiune comună la Roma cu echipa de protecţie a Vaticanului. 

FOTO: Papamobilul. Sursa: SPP.

papa mobil 2 papa mobil3 papamobil 4


Etichete papa francisc in romaniaspppapamobildaciaofiteri spp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live