Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 August 2022
Vizualizari: 281
Comentează add

Cel puţin opt avioane par să fi fost avariate sau distruse. În imagini sunt vizibile mai multe cratere, precum şi o mare suprafaţă a bazei afectată de un incendiu.

Primele imagini cu pagubele de la baza aeriană rusească Saki, din Crimea

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Imagini din satelit par să arate pagube considerabile provocate unei baze aeriene ruseşti din Crimeea de o serie de explozii produse marţi, 9 august.
 
BBC transmite că baza este situată la mai mult de 150 de km de linia frontului. Imaginile în cauză reprezintă primele dovezi independente ale pagubelor înregistrate la baza aeriană Saki.
 
Cel puţin opt avioane par să fi fost avariate sau distruse. În imagini sunt vizibile mai multe cratere, precum şi o mare suprafaţă a bazei afectată de un incendiu.
 
Autorităţile ruseşti afirmă că a avut loc un accident la un depozit de muniţie, o explicaţie ridiculizată în Occident. Forţele ucrainene susţin că ele sunt responsabile de cele întâmplate în baza Saki, fără a susţine însă public că au lansat un atac acolo.
 
Există anumite rapoarte conform cărora forţele speciale sau partizani ar fi putut fi implicaţi în atac, sau că acesta ar fi fost comis cu rachete ucrainene modificate pentru a avea o rază mai lungă de acţiune.

Etichete UcrainaSakiCrimeearăzboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live