Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

9 Iulie 2021
Vizualizari: 301
Comentează add

Primele concluzii ale anchetei privind explozia de la Combinatul Chimic AzoMureş.

Primele concluzii ale anchetei privind explozia de la Combinatul AzoMureș

marcela-german

 Explozie la combinatul Azomureș. Foto: Marcela German

Explozia de la Combinatul Chimic AzoMureş, în urma căreia o persoană a fost rănită, nu putea fi prevenită - indică primele concluzii ale anchetei.

O comisie mixtă din care au făcut parte şi specialiştii din Mureş a investigat condiţiile în care s-a produs explozia. Prim-adjunctul ISU Mureş, Cristian Buhăianu:

Cristian Buhăianu: A fost stabilită o comisie condusă de adjunctul inspectorului general, domnul col. Duduc Benone. La acest raport încă se lucrează. Nu ar fi putut fi prevenit acest eveniment. Nu putem preveni o situaţie în care riscul de producere este foarte mic. 

Reprezentantul combinatului, Ovidiu Maier, a explicat că porţiunea care a explodat nu a trecut prin revizia recentă, întrucât era în termenul de avizare.

Ovidiu Maier: Conducta prin care se transportă gaz de sinteză era în avizul ISCIR. În 2019 a fost verificată. Următoarea verificare trebuia efectuată în ianuarie 2022. Urmează să investigăm mai profund, proces care ar putea dura până la câteva săptămâni.

Directorul uzinei chimice, Ovidiu Crăciun: În primele secunde după explozie, operatorii din tabloul de comandă au acţionat butonul de oprire de urgenţă. Hidrogenul s-a eliberat în atmosferă cu flacara aceea. De asemenea operatorii din câmp au fost foarte prompţi, conform procedurilor.

Cu excepţie a angajatului rănit de cioburile de sticlă care nu a necesitat spitalizare, salariaţii nu sunt afectaţi - a precizat Ovidiu Maier:

Ovidiu Maier: Practic, activitatea s-a derulat în mod normal. Angajaţii nu au fost afectaţi în vreun fel. Au fost şi informaţii despre modul în care se derulează ancheta.

Nici populaţia nu a fost în pericol, măsurătorile aerului arătând că nu au existat emisii de amoniac.


Etichete (ii)concluziianchetaazomures

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live