Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 19 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Iulie 2019
Vizualizari: 202
Comentează add

Primele componente ale sistemului rusesc de rachete S-400 au fost livrate vineri în Turcia, a anunţat Ministerul Apărării de la Ankara.

Primele componente ale rachetelor S-400 au fost livrate vineri în Turcia

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Primele componente ale sistemului rusesc de rachete S-400 au fost livrate vineri în Turcia, a anunţat Ministerul Apărării de la Ankara.

Statele Unite consideră că rachetele ruseşti nu sunt compatibile cu echipamentele NATO şi că există riscul ca operatorii ruşi care îi vor instrui pe militarii turci pentru folosirea sistemelor S-400 să afle secrete tehnologice privind avioanele F-35.

Turcia este parteneră a SUA atât în cadrul alianţei nord-atlantice, cât şi a programului de producţie a aeronavelor de ultimă generaţie.

Marţi, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus, avertizase din nou că "Turcia s-ar expune la consecinţe reale şi negative dacă acceptă S-400".

După numai o zi, Ankara a respins avertismentul, iar Ministerul de Externe turc a emis un comunicat prin care solicită SUA "'să nu facă paşi greşiţi, care ar exclude diplomaţia şi dialogul şi ar dăuna relaţiilor", informează Agerpres. 


Etichete S-400rachete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live