Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

22 Iulie 2020
Vizualizari: 168
Comentează add

În Comisia parlamentară de anchetă privind plecarea unor muncitori români la cules de sparanghel în Germania, în aprilie, în timpul stării de urgenţă, au avut loc primele audieri.

Primele audieri în Comisia „Sparanghelul”

alina-bordeiasu

Foto Agerpres

În Comisia parlamentară de anchetă privind plecarea a 2.000 de muncitori români la cules de sparanghel în Germania, în luna aprilie, în perioada stării de urgenţă, au avut loc ieri primele audieri.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a explicat cum a fost posibil să ajungă pe Aeroportul Internaţional din Cluj un număr însemnat de persoane din judeţul său, deşi era în vigoare o ordonanţă militară şi aveau loc filtre ale poliţiei.

Alexandru Moldovan: Vreau să fac precizarea că ei s-au deplasat pe drumuri agricole secundare, iar efetiv îmbarcarea şi deplasarea lor către municipiul Cluj a avut loc în afara zonei de carantină, deci în zona de protecţie a judeţului Suceava, nefiind dispuse restricţii legale în acel moment cu privire la deplasarea lor în interiorul ţării.

Senatorul PSD Radu Oprea a replicat imediat.

Radu Oprea: Tocmai aţi dat un răspuns. Articolul 10 spune foarte clar şi este ordonanţă militară, este strict accesul între localităţi prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice. Dumneavoastră spuneţi că dacă mergeau pe drumuri de ţară, pe drumuri neasflatate nu era nicio problemă.

La rândul său, şeful IPJ Suceva a spus că cei plecaţi pe 8 şi 9 aprilie din zone de carantină ale judeţului au reuşit să evite filtrele poliţiei, dar încearcă acum să refacă traseul acestora. A fost audiat şi directorul Aeroportului Internaţional din Cluj, iar discuţiile lor continuă şi săptămâna viitoare.


Etichete (ii)anchetasparanghelcarantina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live