Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Octombrie 2020
Vizualizari: 443
Comentează add

Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V vor pleca în zilele următoare spre beneficiarii finali, Scorpionii Roşii de la Craiova.

Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V pleacă spre Craiova

florin-lepadatu

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă

Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V vor pleca în zilele următoare spre beneficiarii finali, Scorpionii Roşii de la Craiova, după ce au trecut cu bine de etapa recepţiei calitative la Uzina Mecanică Bucureşti, precizează ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

"Sunt încrezător că acestea vor trece cu bine şi testarea operaţională şi se vor integra foarte bine în unităţile Forţelor Terestre, care au mare nevoie de un vehicul care să le asigure mobilitate, putere de foc mărită, dar şi protecţie sporită atunci când îşi îndeplinesc misiunile", a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

El reaminteşte că în august au sosit din Portugalia primele două avioane F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci care va completa prima escadrilă de aeronave multirol a Forţelor Aeriene, iar luna trecută Armata României a primit "unul din cele mai eficiente şi mai bune sisteme de apărare aeriană cu rază lungă de acţiune din lume, primul sistem PATRIOT din cele şapte pe care militarii le vor avea în înzestrare".

"În perioada următoare, până la sfârşitul anului, Armata României va mai primi două aeronave multirol F-16 Fighting Falcon şi peste două sute de autocamioane militare în diferite configuraţii, iar la începutul anului viitor Armata va avea primul sistem de rachete sol-sol HIMARS.

Scopul fundamental al acestor achiziţii pentru apărare este acela de a garanta suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.

Vom atinge acest deziderat numai dacă vom dezvolta acele tipuri de forţe şi capabilităţi care să ne permită să ripostăm oricărui posibil agresor.

Apărarea noastră naţională se bazează pe apartenenţa la NATO, UE şi la alte organizaţii internaţionale, pe Parteneriatul strategic cu SUA şi pe celelalte parteneriate strategice, dar, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înşine, pe instituţiile sistemului naţional de apărare şi securitate.

De aceea trebuie să ne dezvoltăm capabilităţile de apărare şi să ne angajăm, alături de aliaţii noştri, în operaţii şi misiuni internaţionale", a mai scris Nicolae Ciucă, relatează Agerpres.


Etichete ciucămapn

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live