Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 August 2021
Vizualizari: 227
Comentează add

Clujul este primul oraş din România în care sunt eliberate cărţi electronice de identitate, în cadrul unui proiect-pilot.

Primele cărţi electronice de identitate din România

florin-lepadatu

 Specimen CI. Foto: captură video.

Clujul este primul oraş din România în care sunt eliberate cărţi electronice de identitate, în cadrul unui proiect-pilot. Autorităţile vor să extindă proiectul la nivelul întregii ţări, peste câteva luni, spune ministrul de interne, Lucian Bode.
 
Serviciile digitale oferite de adminitrația publică locală tind să devină preponderente, peste 250 de servicii și proceduri online sunt în acest moment oferite cetățenilor la Cluj-Napoca. Municipiul Cluj-Napoca reprezintă un model de bune practici în ceea ce privește implementarea tehnologiilor inovatoare, iar pentru performanțele înregitrate anul acesta a obținut locul I în Europa la categoria Smart City. Administrația publică locală este puternic angajată în accelerarea procesului de digitalizare.
 
Noile cărţi electronice de identitate vor avea dimensiunile unui card bancar.
 
Pe lângă datele cuprinse într-o carte obişnuită de identitate, ele vor stoca şi imaginea facială, precum şi două amprente digitale ale posesorului.
 
Documentul va putea fi eliberat pentru copii încă de la naştere şi va costa 14 euro, transmite corespondentul nostru Claudiu Pădurean.
 

Etichete carte electronica de identitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live