Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA (continuare) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

10 Ianuarie 2020
Vizualizari: 1052
Comentează add

Primarul Marius Stoica spune că localitatea Orșova are un buget mic, iar banii alocaţi pentru salariile poliţiştilor pot fi utili pentru rezolvarea altor probleme.

Primarul Orşovei vrea să desființeze Poliția Locală. "Este ineficientă"

mihai-badescu

Arhivă Foto: facebook.com/pg/politialocalabucuresti.

Primarul din Orşova susţine că Poliţia Locală din oraş este ineficientă şi vrea s-o desfiinţeze.

El spune că localitatea are un buget mic, iar banii alocaţi pentru salariile poliţiştilor pot fi utili pentru rezolvarea altor probleme, cum ar fi curăţenia oraşului sau întreţinerea spaţiilor verzi.

Un reportaj realizat de corespondentul nostru Mihai Bădescu.


Marius Stoica: "Acum facem stat de plată pentru luna decembrie şi vă pot spune că un poliţist local care a lucrat 20 de zile, adică 160 de ore, are un salariu 3340 de lei, normă de hrană de 740 de lei pe lună. Şeful de serviciu, care nu a lucrat toată luna decembrie, a luat în mână 6290 de lei şi normă de hrană în banii ăştia. Per total, am cheltuieli cu Poliţia Locală care ajung la fabuloasa sumă de 6 miliarde de lei vechi".


Cam acestea sunt veniturile poliţiştilor locali, după cum spune Marius Stoica, edilul oraşului.

Când vine vorba de activitatea lor, părerile orşovenilor sunt împărţite, dar spun că salariile sunt cam mari.


-: Au greşit că le-a dat aşa un salariu mare. 3000 de lei un salariu foarte decent. Activitatea ar trebui să fie mai amplă faţă de ceea ce au, ca să acopere şi banii respectivi.


-: Bănuiesc că atunci când sunt reclamaţii pe la Primărie, intervine /.../ Mi-au dat un avertisment că am parcat maşina acolo, cu toate că eu stau chiar vizavi de parcarea respectivă. Ei sunt foarte activi, de multe ori, când nu trebuie. Parcă Primăria le-a stabilit salariile.


-: Foarte mare, pentru că un poliţist din celălalt cu toate sporurile nu ajunge la 6000 de lei, nici vorbă de aa ceva. Reporter: Primarul spune că are de gând să desfiineze Poliţia Locală.


-: Noi facem o analiză cât se poate de pertinentă şi posibil să fim primul municipiu din România care desfiinţează Poliţia Locală pentru că este ineficientă. Avem o cheltuială mare şi nu avem niciun folos din partea acestei instituţii.


Reporter: După ce a aflat intenţia administraţiei, şefa Poliţiei Locale a intrat în concediu medical, aşa că nu a fost găsită la birou pentru a-şi spune un punct de vedere.


Etichete politia localaorsovaprimardesfiintareineficientaMarius Stoica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live