Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Ianuarie 2020
Vizualizari: 447
Comentează add

Primarul oraşului Tâgu Mureş, chemat la CNCD

radiojurnal

   

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în privinţa declaraţiilor primarului municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, care a scris pe Facebook că ar vrea anchete sociale în cazul cuplurilor care doresc să aibă copii, pentru a se evita situaţiile în care sunt aduşi pe lume copii doar ca părinţii să aibă o sursă de venit, şi anume alocaţia.
 
Primarul a fost convocat la audieri de azi într-o săptămână. Preşedintelui Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a spus, la Radio România Târgu Mureş, că se va ţine seama că Dorin Florea nu este la prima declaraţie controversată de acest fel.
 
Asztalos Csaba: I-am şi trimis domnului primar citaţia pentru săptămâna viitoare, pentru marţi. Dânsul dacă doreşte vine personal, dacă nu îşi exprimă în scris un punct de vedere. Vom analiza aceste declaraţii sub rezerva unei posibile fapte de discriminare, adică a unui discurs de ură pe criteriu de clasă socială, respectiv etnie. Colegiul director va aprecia dacă, cu privire la aceste declaraţii, suntem sau nu în prezenţa unui discurs de ură. Dacă ajungem la concluzia că suntem, vom stabili şi sancţiuni.
 
Realizator: Dorin Florea îşi menţine opinia că este nevoie de un set de criterii pe care cuplurile care doresc să aibă copii trebuie să le îndeplinească şi nu pare deranjat de sesizarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.
 
Dorin Florea: Foarte bine! E o instituţie care trebuie să se sesizeze. S-au sesizat încă vreo trei, dându-mă în judecată şi purtându-mă prin judecată pentru nişte aproximaţii şi nişte moduri în care interpretează ei, bineînţeles, răutăcios, fără nicio responsabilitate, dar ceea ce am spus... sunt absolut responsabil şi ştiu foarte bine ce am spus! Lucrurile trebuie să devină foarte clare: trebuie o analiză serioasă în care să despărţim o dată apele.

Etichete Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminăriiprimarul municipiului Târgu MureşDorin Florea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live