Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

21 Mai 2021
Vizualizari: 376
Comentează add

Nicuşor Dan a mai spus că Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică caietul de sarcini pentru planul integrat de calitate a aerului.

Primarul Nicușor Dan anunţă măsuri pentru reducerea poluării în București

atena-teognoste

Primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan.         Foto: Arhivă.

O serie de măsuri pentru reducerea poluării în Bucureşti au fost anunţate vineri, 21 mai, de primarul general, Nicuşor Dan. Acesta a amintit că acum două zile a avut o discuţie cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai autorităţilor române pe tema celor două proceduri de infrigement, care vizează poluarea aerului din Bucureşti.
 
Edilul şef a precizat că a promis Comisiei Europene măsuri pe termen scurt, precum suspendarea în sectoare a planurilor de urbanism zonal în care ar fi urmat să dispară sute de hectare de spaţii verzi, achiziţionarea a câte 100 de tramvaie, autobuze electrice şi troleibuze, precum şi realizarea a 40 de km de linie unică pentru transportul de suprafaţă, până la sfârşitul acerui an:
 
"Am vorbit de majorarea preţurilor la parcările de reşedinţă şi am promis o majorare a preţurilor pentru celelalte parcări din Bucureşti, am promis un control al salubrizării, pe care îl facem în parte în momentul ăsta al salubrizării străzilor, pe care le fac primăriile de sector, şi al şantierelor de construcţii, de asemenea, o chestiune care se întâmplă în parte, în momentul ăsta, asta pe termen scurt. Iar pe termen mediu am vorbit de proiectele pe care le-am depus pentru PNRR, cel vizând înverzirea câtorva sute de hectare din Bucureşti, adică plantare de copaci pe zone care au destinaţia de spaţiu verde, dar care sunt în momentul ăsta terenuri virane şi de metroul de suprafaţă", a declarat Nicuşor Dan.
 
El a mai spus că Primăria Capitalei a lansat caietul de sarcini pentru planul integrat de calitate a aerului, în dezbatere publică. Noul plan este necesar, întrucât cel care se află în vigoare din anul 2018 se bazează pe datele din anul 2012 privind poluarea aerului, a explicat primarul general.

Etichete aerNicușor Danprimarpoluare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live