Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

4 Iunie 2021
Vizualizari: 402
Comentează add

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a cerut declararea stării de alertă în problema colectării de gunoi în sectorul pe care îl administrează.

Primarul Clotilde Armand a cerut declararea stării de alertă în Sectorul 1

atena-teognoste

Foto: Viorela Pănculescu

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a cerut declararea stării de alertă în problema colectării de gunoi în sectorul pe care îl administrează.
 
Solicitarea vine în condițiile în care compania de salubritate Romprest a suspendat din nou de câteva zile ridicarea gunoiului.
 
Clotilde Armand i-a rugat pe cetățeni să sune la Poliția Locală a Sectorului 1 pentru a reclama faptul că gunoiul nu a fost ridicat.
 
Este a doua situație de acest gen care se întâmplă în acest sector, după criza din iarnă, când gunoiul nu a fost ridicat zile întregi.
 
Edilul sectorului invocă prețurile ridicate ale serviciilor Romprest, societate care acuză la rândul ei neplata muncii prestate de către primărie.
 
Reporter: Atena Teognoste: Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a solicitați Comitetului local pentru situații de urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1, cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate - se arată într-un comunicat de presă.
 
Edilul sectorului spune că în paralel a purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1, acestea urmând să primească gunoiul colectat de Romprest.
 
Clotilde Armand spune că aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate, în ciudat plăților făcute de Primăria Sectorului 1.
 
Pe de altă parte, operatorul de salubritate din Sectorul 1, Romprest, spune că actuala criză a gunoiului este cauzată tocmai de neplata facturilor restante de către Primăria Sectorului 1, iar lipsa banilor i-a pus în imposibilitate de aș plăti proprii furnizori. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că deocamdată se va consulta cu autoritățile sanitare și de mediu pentru a evalua situația. De asemenea, va analizat și documentele pe care le va primi de la Primăria Sectorului 1.
 
Realizator: Ministrul mediului, Tanczos Barna, a declarat astăzi că este la curent cu situația din Sectorul 1 și că este important ca gunoaiele să nu rămână în stradă. El a precizați că a avut și alte întâlniri periodice cu primarii din capitală și că va discuta și săptămâna viitoare pe această temă.
 
Tanczos Barna: Din punctul nostru de vedere, al ministerului, cel mai important lucru este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare, în ciuda faptului că cele două entități au un diferend, o dispută juridică. Vom avea o întâlnire, mai mult ca sigur, săptămâna viitoare pe această temă, pentru a ne asigura că serviciul este prestat în continuare, gunoaiele nu rămân pe stradă. Trebuie să avem soluții în continuare pentru colectare selectivă și sortare, acolo unde acest lucru s-a făcut, și în condițiile în care s-a făcut este prioritatea ministerului. Se va termina și această dispută juridică și, probabil, se va ajunge la un contract nou. Cel puţin asta este intenția primăriei, pentru a pune pe noi baze contractuale și juridice prestarea acestui serviciu public.
 

Etichete Clotilde Armandsectorul 1stare de alertagunoi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live