Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Mai 2021
Vizualizari: 643
Comentează add

Primarul spune că a discutat cu reprezentanții Comisiei Europene și ai autorităților române, pe tema celor două proceduri de infringement ce vizează poluarea aerului din oraș.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță măsuri de reducere a poluării

radiojurnal

  

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță măsuri de reducere a poluării în București.
 
Edilul spune că a discutat cu reprezentanții Comisiei Europene și ai autorităților române, pe tema celor două proceduri de infringement ce vizează poluarea aerului din oraș și că a promis găsirea rapidă a unor soluții.
 
Printre acestea se numără suspendarea în sectoare a planurilor de urbanism zonal care ar fi dus la dispariția a sute de hectare de spații verzi, achiziționarea a câte 100 de tramvaie, autobuze electrice și troleibuze, precum și realizarea a 40 de km de linie unică pentru transportul de suprafață, până la sfârșitul acestui an.
 
Nicușor Dan a adăugat că are în vedere și alte măsuri.
 
Nicușor Dan: Am vorbit de majorarea prețurilor la parcările de reședință și am promis o majorare a prețurilor pentru celelalte parcări din București. Am promis un control pe care îl facem în parte în momentul ăsta al salubrizării străzilor pe care le fac primăriile de sector și al santierelor de construcţii, de asemenea e o chestiune care se întâmplă în parte în momentul ăsta. Asta pe termen scurt, iar pe termen mediu, am vorbit de proiectele pe care le-am depus pentru PNRR, cel vizând înverzirea câtorva sute de hectare din București, adică plantare de copaci, pe zone care au destinația de spațiu verde dar care sunt, în momentul ăsta, terenuri virane și de metroul de suprafață.
 
Realizator: Nicușor Dan a mai spus că primăria capitalei a lansat în dezbatere caietul de sarcini pentru noul plan integrat de calitatea aerului. Acesta este necesar, întrucât cel care se află în vigoare din 2018 se bazează pe date vechi de aproape zece ani.
 
(PH)

Etichete capitalapoluarenicusor dan(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live