Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

3 Aprilie 2017
Vizualizari: 834
Comentează add

Vicepremierul, Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării, a explicat că, de vreme ce actele administrative sunt elaborate de specialişti şi semnate de ei, aceştia vor şi răspunde

Primarii nu vor mai putea fi traşi la răspundere pentru acte administrative

atena-teognoste

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh. Foto: Arhivă.

Primarii nu vor mai putea fi traşi la răspundere pentru actele administrative elaborate de funcţionarii de specialitate. Această modificare este prevăzută în Codul Administrativ, pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Prezent astăzi la Adunarea Asociaţiei Oraşelor din România, ministrul de resort şi vicepremierul, Sevil Shhaideh, a explicat.

Sevil Shhaideh: "Venim să clarificăm competenţele pe răspundere administrativă în ce sens? Cei care sunt desemnaţi prin lege să semneze din partea funcţionarilor sau a aparatului executiv, să răspundă din punct de vedere administrativ.

Semnătura primarului pe document investeşte cu autenticitate documentul respectiv. În schimb, dacă domnul primar sau doamna primar va semna documentul administrativ fără semnăturile celor prevăzute în legislaţie, mi se pare corect să răspundă în instanţă." 

Sevil Shhaideh a mai spus că Executivul intenţionează să înainteze Parlamentului aceste modificări privind Statutul funcţiei publice odată cu legea salarizării unitare, transmite reporterul RRA, Atena Teognoste.


Etichete Shevil Shhaidehmodificări ale Codului Administrativdezbatere publică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live