Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

26 Iulie 2018
Vizualizari: 890
Comentează add

Consiliul General al Capitalei a aprobat acordarea unor vouchere pentru cumpărarea de vehicule cu nivel redus de poluare, în schimbul predării spre casare a maşinilor uzate.

Primăria Capitalei va acorda eco-vouchere

atena-teognoste

Gabriela Firea, primarul Capitalei. Foto: Arhivă.

Consiliul General al Capitalei a aprobat, astăzi, acordarea unor vouchere pentru cumpărarea de vehicule cu nivel redus de poluare, în schimbul predării spre casare a maşinilor uzate.

Proiectul a fost aprobat cu un amendament prin care cei care îşi predau maşinile uzate pot cumpăra şi produse electronice şi electrocasnice.

Gabriela Firea, primar general: Acordarea de eco-vouchere, 5 mii pentru început, în valoare nominală de 9.000 de lei, pentru achiziţionarea de autoturisme prietenoase cu mediul - mă refer la autoturisme Euro 6 sau electrice. De asemenea, pot fi achiziţionate şi alte tipuri de locomoţie - mă refer la motorete, motociclete, biciclete electrice şi, într-o discuţie cu grupul consilierilor majoritari, s-a generat ideea, care se aplică în toate capitalele europene, ca aceste eco-vouchere să poată să fie folosite de persoanele care au deja alte mijloace de locomoţie şi ocupă, practic, un loc de parcare, pentru a-l degaja. Posibilitatea achiziţionării de electronice şi electrocasnice, bineînţeles, acestea toate vor fi prevăzute în regulament. Aş da doar câteva exemple iPad-uri, laptop-uri, de asemenea, frigider, aragaz, tv-screen.

Voucherul de 9 mii de lei oferit de municipalitate nu se va putea cumula cu tichetul 'Rabla' derulat de Ministerul Mediului, precizează reporterul nostru Atena Teognoste.
 


Etichete primăria Capitaleieco-vouchereGabriela Fireaprimar general

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live