Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1279
Comentează add

După avertismentul sindicaliştilor RADET, Primăria Capitalei spune că nu există niciun pericol de întrerupere a furnizării agentului termic în perioada următoare.

Primăria Capitalei, precizări privind "întreruperea căldurii"

radiojurnal

Avarie RADET. Foto: Atena Teognoste.

Nu există niciun pericol de întrerupere a furnizarii agentului termic pentru populaţie în Capitală, se arată într-un comunicat al Primariei Municipiului Bucureşti.

Preţul actual al facturilor pentru energia termică va fi în continuare subvenţionat pentru populaţie în proporţie de peste 50%.

În comunicat se mai spune că aceste probleme semnalate de sindicalişti vor putea fi soluţionate prin decizia Guvernului de a trece pachetul de acţiuni de la Electrocentrale Bucureşti, din proprietatea privată a statului în cea a Municipiului Bucureşti.

"RADET are conturile blocate în proporţie de 50%"

De la 1 decembrie, o parte dintre bucureşteni ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură în cazul unor avarii, a declarat astăzi liderul sindical al RADET, Ioana Stoica.

Ea a precizat că regia are conturile blocate în proporţie de 50% şi, din lipsă de bani, defecţiunile care vor apărea vor fi doar izolate, iar nu reparate.

"Toate avariile, care vor fi în perioada asta vor fi izolate, iar acolo unde este izolat, populaţia nu va avea apă caldă şi căldură, pentru că pierderile sunt numai în buzunarul RADET. Ar trebui, în primul rând, ca Guvernul să dea acea hotărâre de guvern, cu trecerea ELCEN la Primăria Capitalei, ca să fie o singură entitate şi să rezolve problemele financiare, iar aceste două entităţi să aibă bani ca să poată să funcţioneze într-un regim normal de funcţionare şi de siguranţă a sistemului", a spus Ioana Stoica.

Pentru rezolvarea problemei, sindicatele îi cer Guvernului să urgenteze unificarea RADET cu ELCEN, pentru stingerea datoriilor dintre societăţi, ne-a transmis redactorul nostru Alena Teognoste.


Etichete Știri Bucureștiagent termicprimăriecomunicatfacturiRADETELCENIoana Stoicalider sindicalconturiblocatedefecțiuniunificare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live