Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

5 Mai 2015
Vizualizari: 1165
Comentează add

Emisiunea de obligațiuni a Primăriei Capitalei are o dobândă avantajoasă de 3,98 la sută în lei și va aduce economii la bugetul local de aproape 4 milioane de lei.

Primăria Capitalei, pe Bursa de la București

atena-teognoste

Primarul Capitalei la Bursa de Valori București. Foto: Atena Teognoste.

Primăria Capitalei a lansat astăzi cea mai mare emisiune de obligațiuni pe Bursa de Valori București, considerată de specialiști a fi un succes și un exemplu de urmat pentru alte orașe din țară.

Oferta a fost aproape dublă 4,2 miliarde de lei față de suma de care avea nevoie municipalitatea respectiv 2,3 miliarde de lei.

Obligațiunile au fost structurate în 4 tranșe de rambursare la 3, 5, 7 repectiv 10 ani, astfel că municipalitatea nu va mai avea un vârf de îndatorare în următorii ani.

Au participat la cumăpărarea obligațiunilor aproximativ 40 de investitori instituționali din România, reprezentând 80 la sută și investitori din alte cinci țări, într-un procent de 20 la sută.

Dintre investitorii români, cea mai mare pondere au avut-o băncile cu aproape 40 la sută, urmate de fonduri de investiții cu 27 la sută și fonduri de pensii cu 15 la sută.

Emisiunea de obligațiuni are o dobândă avantajoasă de 3,98 la sută în lei și va aduce economii la bugetul local de aproape 4 milioane de lei.

Această emisiune de obligațiuni a fost necesară pentru refinanțarea emisiunii de obligațiuni din anul 2005 în valoare de 500 de milioane de euro.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat că interesul pe care l-au avut investitorii demonstrează încrederea acestora în puterea orașului București.

Edilul șef al Capitalei a mai declarat că municipalitatea intenționează să emită și alte obligațiuni, pentru finanțarea unor obiective de investiții, precum Inelul Median din partea de Nord.

El a explicat că Primăria Capitalei se află în acest moment la un grad de îndatorare de circa 8,1% față de 30 la sută din buget, cât permite legislația în vigoare.


Etichete Stiri BucurestiPrimaria CapitaleiBursa de valori Bucurestiemisiune de obligatiunirambursareinvestitoriSorin Oprescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live