Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

30 Martie 2017
Vizualizari: 790
Comentează add

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a spus că este vorba despre o strategie la nivel naţional ca autorităţile locale să gestioneze toate CET-urile

Primăria Capitalei acţionează pentru a gestiona direct ELCEN

atena-teognoste

Toma Petcu, ministrul Energiei Foto: Arhivă

Ministerul energiei analizează posibilitatea de a transfera compania Electrocentrale Bucureşti în subordinea Consiliului General al Capitalei până la iarnă.

După cum transmite reporterul RRA Atena Teognoste, ministrul de resort, Toma Petcu, şi primarul Gabriela Firea au anunţat astăzi că cele două instituţii au început discuţiile pentru a găsi formula juridică potrivită, astfel încât Primaria Capitalei să gestioneze direct activitatea ELCEN.

În acest fel, bucureştenii vor avea caldură şi apă caldă la parametri optimi şi la cel mai scăzut preţ, a spus Toma Petcu.

"Analizăm împreună cu juriştii, în mod special cu Ministerul Justiţiei şi de Finanţe, astfel încât Primăria Capitalei, Consiliul General să gestioneze sub o formă directă ELCEN şi ca, împreună cu partea de activitate de la RADET, uşor, uşor să preia această activitate.

Este o strategie pe care o vom aplica în toată ţara, pentru că la ora actuală Ministerul Energiei din toate CET-urile care există mai gestionează doar 7-8%. Cel mai interesat pentru populaţia dintr-un oraş ca să aibă energie termică în condiţii şi de preţ foarte bune, dar şi de calitate şi de furnizare a serviciului în condiţii normale, este autoritatea publică locală."

În ceea ce priveşte datoria istorică a RADET către ELCEN, o decizie în acest sens va fi luată de administratorul juridic şi de judecătorul sindic, în cadrul procedurii de insolvenţă, a mai spus ministrul Toma Petcu.


Etichete Electrocentrale BucureştiPrimăria CapitaleiToma PetcuConsiliul GeneralGabriela Fireatrecerea ELCEN la primăria Capitalei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live