Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Bucureşti

29 Iulie 2020
Vizualizari: 481
Comentează add

Primăria București va plăti 115 milioane de euro despăgubiri lui C Costanda

radio-bucuresti

  Primarul Capitalei, Gabriela Firea.        Foto: Arhivă.

Consilierii municipali au respins miercuri, 29 iulie, cu 23 de voturi pentru, un vot împotrivă și 10 abțineri, un proiect de hotărâre privind darea în plată a unei suprafețe de 15 mii de metri pătrați din Cartierul Francez, cu tot cu construcțiile aferente, către omul de afaceri Costică Costanda.
 
Proiectul ar fi avut nevoie, pentru a fi adoptat, de două treimi din voturile consilierilor, fiind unul patrimonial.
 
Terenul ar fi urmat să fie dat în plată în contul unei datorii a Primăriei Capitalei în valoare de 115 milioane de euro față de Costanda.
 
În urma votului consilierilor municipali, Primăria Municipiului București va trebui să plătească integral, într-o singură tranșă, suma de 115 milioane de euro.
 
În caz contrar, executorul judecătoresc al omului de afaceri va bloca, începând cu data de 3 august, conturile municipalității și toate sumele ce vor întra vor fi executate silit.
 
Datoria Primăriei Capitalei față de Costică Costanda reprezintă despăgubiri câștigate în instanță de către omul de afaceri, tot în urma unui vot al Consiliului General al Municipiului București de acum 10 ani.
 
Astfel, în anul 2010, consilierii municipali ai vremii respingeau o documentație de urbanism în Cartierul Francez solicitată de către Costanda.
 
Documentația era prevăzută, însă, într-un contract de schimb din 2004 dintre Primăria Municipiului București(PMB) și Costanda, contract prin care Municipalitatea recupera Parcul „Bordei” de la omul de afaceri, cedându-i acestuia o suprafață de teren din Cartierul Francez și asumându-și obligația de a-i acorda lui Costanda documentația de urbanism.
 
Prin votul CGMB din 2010, Primăria Municipiului București își încălca obligația contractuală asumată.
 
Costanda a mers în instanță solicitând despăgubiri și, după 10 ani de procese, a ajuns în faza de executare silită împotriva PMB pentru 115 milioane de euro.
 
Tranzacția de dare în plată a celor 15 mii de metri pătrați ar fi fost ultima șansă a Primăriei Capitalei de a evita blocarea conturilor sale de către executorul judecătoresc.
 

Etichete Costică CostandadespăgubiriPMBsatul francezpARC Bordei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live