Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

17 Iunie 2013
Vizualizari: 1971
Comentează add

Luni, Tribunalul Hunedoara a admis cererea prin care Primăria Aninoasa, din Valea Jiului, a solicitat declararea stării de insolvenţă şi a numit un administrator judiciar.

Primăria Aninoasa, oficial în insolvenţă

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea.

Tribunalul Hunedoara a admis în ședința de luni cererea prin care Primăria Aninoasa, din Valea Jiului, a solicitat declararea stării de insolvenţă şi a numit un administrator judiciar.

Acesta se va ocupa de întocmirea situației creditorilor şi creanţelor, dar şi de conceperea unui plan de redresare a unităţii administrative.

Potrivit hotărârii de luni a Tribunalului Hunedoara, administratorul judiciar va trebui să notifice deschiderea procedurii de insolvenţă a primăriei Aninoasa către toţi creditorii acesteia, în termen de cinci zile.

Autoritățile locale din Aninoasa au depus la începutul lunii iunie o solicitare pentru declararea stării de insolvenţă, din cauza datoriilor care depăşesc valoarea bugetului local.

În prezent, gradul de îndatorare al Primăriei Aninoasa se apropie de 150% iar valoarea datoriilor, inclusiv un credit bancar, se ridică la 5,7 milioane de lei, în condiţiile în care bugetul local pe acest an a fost stabilit la doar 4,2 milioane de lei.

Potrivit viceprimarului Adrian Albescu, după acceptarea insolvenței Primăria Aninoasa va achita datoriile curente, dar vor fi stopate penalităţile.

În plus, companiile de utilităţi nu vor mai putea debranşa sediul instituţiei de la diferite servicii, cum ar fi apa, energia sau comunicaţiile.


Etichete Ştiri VestAninoasaprimărieValea JiuluiinsolvenţăTribunalul Hunedoaracreditoricreanţeautorităţile locale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live