Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Februarie 2021
Vizualizari: 299
Comentează add

Motivul îl constituie obligativitatea de a recicla sticlă, hârtie, metal şi plastic, obiectiv pe care muncipalitatea nu l-a îndeplinit și a fost amendată.

Primăria Constanţa urmează să renegocieze contractul de salubritate

radiojurnal

  Foto:bucurestifm.ro.

Primăria Constanţa va renegocia în perioada următoare contractul cu firma care asigură serviciile de salubritate în oraş.

Motivul îl constituie obligativitatea de a recicla sticlă, hârtie, metal şi plastic, obiectiv pe care muncipalitatea nu l-a îndeplinit până acum la nivelul impus de noua legislaţie în domeniu.

Primarul oraşului, Vergil Chiţac, spune că va fi schimbat regulamentul din perspectiva introducerii ţintei de reciclare.


Vergil Chiţac: Municipiul Constanţa a fost amendat şi plăteşte o amendă de 4,9 milioane de lei pentru că nu şi-a atins ţinta de reciclare. În anul 2020 noi am dus la groapă 161 de mii de tone. Trebuia să reciclăm 26 de mii de tone. Ştiţi cât am reciclat? 864. O să facem renegociere, pentru că suntem obligaţi să modificăm regulamentul de salubritate din perspectiva introducerii ţintei de reciclare. După ce vom modifica regulamentul, dar nu numai din perspectiva asta, îl vom supune discuţiei publice, o lună de zile, îl vom adopta în Consiliul Local, şi atunci voi fi obligat să mă duc cu el să-l renegociem.


Precedentul contract a fost semnat cu firma de salubritate în 2008, valabil 25 de ani, a transmis corespondentul RRA, Sorin Cealera.


Etichete Primăria Constanţarenegociere contract salubritatereciclare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live