Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

8 Aprilie 2018
Vizualizari: 1060
Comentează add

În biserici credincioşii au primit la miezul nopţii lumina de la preoţi şi au cântat imnul sărbătorii, Hristos a înviat!

Prima zi de Paşte pentru ortodocşi şi greco-catolici

remus-radulescu

Foto: Basilica.ro.

Astăzi este prima zi de Paşte pentru creştinii ortodocşi şi greco-catolici, cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, care semnifică învierea lui Iisus Hristos.

În biserici credincioşii au primit la miezul nopţii lumina de la preoţi şi au cântat imnul sărbătorii, Hristos a înviat!

La Catedrala Patriarhală din Bucureşti sfânta lumină a fost împărţită de Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române. 

Patriarhul Daniel al BOR: Veniţi de luaţi lumină

Reporter: Din lumânarea Patriarhului Daniel câteva mii de credincioşi prezenţi la Catedrala Patriarhală au primit şi au dat din mână în mână lumina învierii şi au cântat imnul pascal "Hristos a înviat!"

Lumina împărţită a fost adusă de la Ierusalim, de la mormântul Domnului, unde a fost aprinsă în cadrul ceremoniei de ieri a Focului Sfânt din Biserica Învierii.

Patriarhul Daniel al BOR, în mesajul său rostit în faţa credincioşilor, a îndemnat ca bucuria sărbătorii să fie dată mai departe şi împărtăşită cu cei din jur.


Etichete Prima zi de Paşte pentru ortodocşi şi greco-catolicibisericaisus hristoscatedrala patriarhalaborpatriarhul daniel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live