Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Decembrie 2019
Vizualizari: 1049
Comentează add

Prima zi de Crăciun

radiojurnal

     

Este prima zi de Crăciun. Creştinii sărăbătoresc Naşterea Domnului. În mesajul pentru români, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a subliniat importanţa familiei şi i-a îndemnat pe toţi credincioşii să fie generoşi şi uniţi.
 
Înaltul ierarh a oficiat în această dimineaţă slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhală. El a vorbit despre semnificaţia darurilor pe care magii le-au adus puncului Iisus. Cristian Curte a asistat la slujbă şi transmite.
 
Reporter: În biserica ortodoxă, în prima zi de Crăciun, se sărbătorește atât Nașterea lui Hristos, cât și închinarea magilor. Conform tradiției, ei au venit din Persia călăuziți de o stea miraculoasă prevestită cu mult timp înainte și au devenit, după întâlnirea cu pruncul Iisus, creștini, iar după Înviere l-au propovăduit pe Hristos ca apostoli. Patriarhul Daniel care a oficiat slujba liturghiei, la Catedrala Patriarhală din București, s-a referit în cuvântul său la cele trei daruri pe care magii i le-au adus lui Iisus, daruri care în prezent au o semnificație spirituală pentru creștini.
 
Patriarhul Daniel: Care sunt darurile permanente cele mai plăcute pe care le dorește și de care se bucură Dumnezeu, atunci când noi le oferim: aurul credinței adevărate și al faptelor bune, tămâia rugăciunii neîncetate - când ne rugăm mai mult lui Dumnezeu, cu atât sufletul nostru se ridică spre ceruri ca tămâia, şi smirna înseamnă viața creștină trăită în sfințenie - prin răstignirea patimilor egoiste, prin înlocuirea gândurilor rele, a cuvintelor rele și a faptelor rele cu gânduri curate, cu vorbe sau cuvinte frumoase și cu fapte ale iubirii milostive.
 
Realizator: Crăciunul este un moment al bucuriei de a fi împreună, al generozităţii faţă de ceilalţi - spune şi preşedintele Klaus Iohannis. În mesajul de Crăciun, şeful statului vorbeşte despre puterea de a fi mai buni pe care ne-o dă această sărbătoare. Preşedintele participă la această oră la slujba de Căciun de la biserica romano-catolică Sfânta Treime, din Piaţa Mare a Sibiului - transmite corespondenta Radio România Actualităţi, Carmen Vulcan.

Etichete Craciunprima zi de CraciunPatriarhul Bisericii Ortodoxe RomâneDaniel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live