Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Decembrie 2018
Vizualizari: 739
Comentează add

Astăzi este prima zi de Crăciun, când creştinii din bisericile occidentale de rit nou serbează naşterea lui Iisus Hristos.

Prima zi de Crăciun

radiojurnal

Astăzi este prima zi de Crăciun, când creştinii din bisericile occidentale de rit nou serbează naşterea lui Iisus Hristos.

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române spune că aceasta este o sărbătoare a darurilor şi a dăruirii.


Prefericitul Părinte Daniel: Aurul este oferit pruncului Iisus, pentru că El este împărat, împăratul veacurilor. I se oferă tămâie pentru că este Dumnezeu şi aproape în toate religiile tămâia se aduce ca semn de rugăciune, de cinstire şi de mulţumire lui Dumnezeu. I se aduce ca unui Dumnezeu tămâie, dar i se aduce şi smirnă. Smirna era folosită pentru a pregăti ungerea celor morţi. Aceasta înseamnă că împăratul, Fiul lui Dumnezeu cel veşnic, care se face om, va trece prin moarte, pentru a dărui oamenilor Învierea şi viaţa veşnică.


Reporter: La Vatican, în mesajul său tradiţional de Crăciun Urbi et Orbi, către Cetate şi Lume, Papa Francisc le-a vorbit credincioşilor adunaţi în Piaţa San Pietro despre fraternitatea între oameni, indiferent de naţiune şi cultură, cu idei diferite, de religii diferite, capabili să se respecte şi să-l asculte pe celălalt.

În context, Suveranul Pontif a amintit în mesajul său despre problemele cu care se confruntă Israelul şi palestinienii, Siria, Yemenul, Peninsula Coreeană, Venezuela, Nicaragua, dar şi Ucraina şi care ar putea fi depăşite prin fraternitate.


Etichete Prima zi de Crăciunpreafericitul danielborvaticanpapa francisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live