Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

7 Aprilie 2021
Vizualizari: 130
Comentează add

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admitere într-o monedă virtuală.

Prima universitate din România care acceptă plata unor taxe în criptomonede

carmen-vulcan-sibiu

Sediul Universității Lucian Blaga din Sibiu. Foto: Arhivă/ Agerpres

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admitere într-o monedă virtuală.

Criptomoneda în care se vor putea efectua plățile va fi EGLD, dezvoltată de startup-ul sibian Elrond. 

Posibilitatea de plată cu monedă virtuală urmează să fie implementată și va fi disponibilă pentru prima dată în sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an. În acest moment, ULBS a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăți, fără costuri suplimentare față de costul unei plăți cu cardul bancar clasic, anunță un comunicat de presa al ULBS.

„Universitatea noastră a fost și va fi în continuare o susținătoare a comunității și afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se înscrie în această strategie”, a declarat rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, profesorul universitar Sorin Radu

Potrivit reprezentanților ULBS, printre potențialele beneficii ale criptomonedelor sunt: posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice,  costuri reduse de tranzacționare și posibilitatea de verificare publică a tranzacțiilor.

Parteneriatul cu Elrond vine în contextul disponibilității ULBS de a colabora cu mediul de afaceri din Sibiu, dar al dorinței comune de a contribui la eficientizarea proceselor prin digitalizare, se mai arată în comunicatul de presă

Elrond este un startup din Sibiu care dezvoltă o rețea de tip blockchain. A fost fondat de o echipă de cercetători, antreprenori și programatori care doresc să aducă îmbunătățiri arhitecturilor blockchain deja existente, precum Bitcoin și Ethereum. Acesta este un prim pas în parteneriatul dintre ULBS și compania sibiană Elrond, pe viitor dorindu-se desfășurarea și a altor proiecte, inclusiv de cercetare.

„Recunoaștem potențialul deosebit al studenților ULBS, mulți dintre membrii echipei Elrond fiind absolvenți ai acestei universități, unii dintre ei fiind actualmente cadre didactice asociate ale ULBS. Ne bucurăm că prin aceasta colaborare putem oferi acces studenților spre o tehnologie care promite să aibă un impact pozitiv semnificativ asupra societății actuale, dar și a următoarelor generații de absolvenți ai universității sibiene și nu numai”, a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond.


Etichete (ii)criptomenedeuniversitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live