Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Octombrie 2020
Vizualizari: 336
Comentează add

Argentina prima ţară din lume care aprobă producţia comercială a unui soi de grâu modificat genetic.

Prima ţară din lume care aprobă producţia unui soi modificat genetic

florin-lepadatu

Foto: wikipedia.org.

Argentina a aprobat soiul de grâu modificat genetic HB4, rezistent la secetă, dezvoltat de firma de biotehnologie Bioceres, au anunţat miercuri guvernul de la Buenos Aires şi compania, ceea ce face din Argentina prima ţară din lume care aprobă producţia comercială a unui soi de grâu modificat genetic, transmite Reuters.

Nicio ţară nu şi-a dat acordul pentru importul de produse modificate genetic, iar Bioceres a precizat că va începe să promoveze HB4 după ce acesta va fi autorizat la import de Brazilia, cea mai mare destinaţie pentru grâul argentinian.

"Astăzi Argentina este lider în domeniul transformării tehnologie la nivel internaţional", a declarat directorul general de la Bioceres, Federico Trucco, într-un comunicat de presă comun cu Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei din Argentina.

"Tehnologia HB4 oferă seminţe care sunt mai rezistente la secetă, diminuând pierderile de producţie şi oferind o mai mare predictibilitate cu privire la randamente", a precizat Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei din Argentina.

În timp ce alte culturi precum porumbul sau soia boabe au fost deja modificate genetic pentru a îmbunătăţi randamentele sau a rezista la dăunători, grâul modificat genetic nu a fost aprobat până acum în nicio ţară pentru producţia comercială din cauza îngrijorărilor consumatorilor.

Grâul este utilizat în primul rând pentru consumul uman.

Anul trecut aproximativ 45% din cele 11,3 milioane de tone de grâu recoltate în Argentina au fost livrate Braziliei.

Preşedintele Asociaţiilor industriei grâului din Brazilia, Rubens Barbosa, a declarat pentru Reuters că grupul urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei, conform Agerpres.


Etichete grâurecoltă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live