Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

17 Iulie 2017
Vizualizari: 498
Comentează add

Echipele de negociatori vor discuta chestiuni precum drepturile cetăţenilor, respectarea angajamentelor bugetare şi situaţia din Irlanda de Nord care va avea graniţă terestră cu UE

Prima rundă oficială de negocieri ale condiţiilor Brexit-ului

catalin-gombos

 

Prima rundă oficială de negocieri privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană începe luni, 17 iulie, la Bruxelles, transmite Reuters care notează că au mai rămas doar 20 de luni ca părţile să se înţeleagă înainte ca Brexitul să devină oficial.

Prima rundă de negocieri va dura patru zile, iar negociatorii se vor împărţi în echipe care vor discuta câteva teme majore. Acestea includ drepturile cetăţenilor şi cererea Bruxellesului ca Londra să îşi respecte în continuare angajamentele bugetare şi să plătească 60 de miliarde de euro.

De asemnea, un grup de negociatori va analiza situaţia din Irlanda de Nord după ce aceasta va fi separată de Irlanda printr-o graniţă europeană terestră.

În sfârşit, o a patra echipă va discuta şi despre alte aspecte - de exemplu, ce se va întâmpla cu mărfurile britanice din magazinele europene în ziua Brexitului.


Etichete bREXITECHIPENEGOCIERICONDIŢIIANGAJAMENTECOMERŢ LIBER

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live