Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

9 Aprilie 2020
Vizualizari: 458
Comentează add

Executivul are programată pentru astăzi a doua ședință de săptămâna aceasta, unde se așteaptă să analizeze, din nou, prima rectificare bugetară din anul 2020.

Prima rectificare bugetară din anul 2020

andrei-serban

 Ministrul de finanțe, Florin CîțuFoto Arhiva/ Agerpres

Executivul are programată pentru astăzi a doua ședință de săptămâna aceasta, unde se așteaptă să analizeze, din nou, prima rectificare bugetară din anul 2020.

Luni, când a fost citit în prima lectură textul rectificării, ministrul de finanțe, Florin Cîțu, a spus că cei mai mulți bani vor merge la Ministerele Sănătății și Muncii.

El a precizat că vor fi dați în plus un miliard de lei pentru plata concediilor medicale și 7 miliarde pentru plata șomajului.

Florin Cîțu a mai spus că efortul bugetar este unul foarte mare.

Florin Cîţu: Avem o creştere a cheltuielilor și veți vedea cât înseamnă, la modul în care vom publica rectificarea bugetară, dar și scăderea veniturilor, pentru că foarte multe companii au fost închise și asta înseamnă că deficitul pentru anul 2020 crește semnificativ. O creștere a deficitului semnificativă înseamnă și o finanțare mult mai complicată pentru această perioadă. Rolul nostru este acela de a asigura că oamenii primesc la timp și pensii, salarii, ajutor de șomaj, dar asta nu înseamnă că va fi ușor. De aceea, în acest context, ne uităm la o reevaluare a cheltuielilor bugetare pentru tot anul.

Realizator: Ministrul de finanţe a mai cerut companiilor care pot să-şi plătească datoriile la stat să o facă pentru a ajuta, astfel, economia - ne-a transmit redactorul RRA Andrei Șerban.

(RS)


Etichete rectificare bugetaraguvernministrul finantelorFlorin Cîțu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live