Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 August 2019
Vizualizari: 272
Comentează add

Guvernul a făcut luni prima rectificare bugetară din 2019, despre care ministrul finanţelor a spus că este una pozitivă.

Prima rectificare bugetară din 2019

florin-lepadatu

 Palatul Victoria. Foto: Arhivă

Guvernul a făcut luni prima rectificare bugetară din 2019, despre care ministrul finanţelor a spus că este una pozitivă şi va asigura bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului.

Şi primăriile primesc mai multe fonduri, dar sunt şi ministere, precum cel al Educaţiei, care pierd bani, pentru că ar fi avut bugetele supradimensionate, potrivit reprezentanţilor executivului.

Andrei Şerban cu detalii în Radiojurnal: "Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat că Produsul Intern Brut a depăşit, pentru prima oară, pragul de 1.000 de miliarde de lei, iar creşterea economică pe primul trimestru a fost de 5%.

Eugen Teodorovici a mai spus că se respectă pragul deficitului bugetar de 2,76% şi a dat asigurări că salariile şi pensiile vor fi plătite până la sfârşitul anului.

Eugen Teodorovici: "Rectificarea bugetară asigură plata în întregime a salariilor, pensiilor şi, desigur, sumele necesare proiectelor de investiţii, aflate în derulare şi cele care sperăm noi că se vor începe până la final de an şi care vor înregistra şi plăţi aferente.

Nu este vorba de tăieri de fonduri sau de reduceri de finanţare.

Este vorba doar de a corecta, poate, anumite supradimensionări, supraestimări iniţiale, făcute la momentul la care s-a elaborat bugetul anului 2019."

Eugen Teodorovici a mai spus că rectificarea bugetară va oferi un miliard de euro comunităţilor locale pentru cheltuieli în domeniul asistenţei sociale şi pentru investiţii.

Tot prin rectificare bugetară se va încheia restituirea taxei auto şi a dobânzilor aferente."


Etichete Guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live