Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

4 Martie 2013
Vizualizari: 1200
Comentează add

Guvernul condus de Victor Ponta se confruntă cu prima moţiune simplă depusă în actuala legislatură de PDL, pe tema situaţiei combinatului Oltchim.

Prima moţiune simplă împotriva guvernului Ponta

iulia-gherman

Arhivă.

Opoziţia acuză executivul Ponta că nu a reuşit să soluţioneze problemele de la combinatul Oltchim aflat acum în insolvenţă şi cere prezentarea rapidă a unui plan de restructurare a acestuia.

Puterea spune că dificultăţile de la societatea Oltchim se datorează lipsei de responsabilitate a guvernelor Boc şi Ungureanu.

Documentul este semnat de 54 de deputaţi PDL, care le cer miniştrilor Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian să-şi asume răspunderea pentru situaţia Combinatului Oltchim, iar premierului Victor Ponta să prezinte public scuze salariaţilor.

Democrat-liberalii susţin că au făcut eforturi serioase pentru rezolvarea problemelor de la Oltchim, cât timp au fost la guvernare, şi că demersul lor a fost întrerupt de guvernul Ponta.

"Din vina guvernelor Ponta I şi Ponta II, România are astăzi un caz Oltchim, iar acest caz este radiografia perfectă a acestei guvernări. Toată incompetenţa, toată demagogia, toată neglijenţa şi tot cinismul USL sunt perfect ilustrate de involuţia gravă a acestui important combinat petrochimic românesc" spune  Andreea Paul, deputat PDL. 

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, califică moţiunea PDL, demagogică şi tardivă.

El susţine că responsabilitatea pentru situaţia de la Oltchim aparţine guvernelor Boc şi Ungureanu.

"În fiecare din anii 2009-2011, Oltchim a înregistrat pierderi. Conform balanţei, la 31.05.2012, când dvs aţi predat ştafeta, datoriile societăţii se ridicau la 2,6 miliarde de lei, la care, dacă adăugăm dobânzile calculate de AVAS, datoria totală s-a ridicat la 3,2 miliarde de lei, ceea ce înseamnă, faţă de 2008, dublarea datoriilor Oltchim" a spus ministrul economiei, Varujan Vosganian. 

Moţiunea va fi suspusă, marţi, aprobării plenului Camerei Deputaţilor.

Pentru a fi adoptat, demersul PDL are nevoie de votul favorabil exprimat de majoritatea deputaţilor prezenţi.


Etichete moţiuneguvernVictor PontaOltchimDaniel ChiţoiuVarujan VosganianPDL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live