Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

11 Septembrie 2018
Vizualizari: 592
Comentează add

Camera Deputaţilor dezbate astăzi prima moţiune simplă din noua sesiune parlamentară.

Prima moţiune simplă din noua sesiune parlamentară

angela-matei

Foto: Arhivă.

Camera Deputaţilor dezbate astăzi prima moţiune simplă din noua sesiune parlamentară, iar la Senat este programat, în plen, votul asupra iniţiativei de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei.

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei ajunge astăzi la vot decizional în Senat, cu raport favorabil din partea Comisiei juridice.

Proiectul propune redefinirea familiei, în sensul în care aceasta să fie înteiemată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi nu între soţi, cum prevede în prezent Legea fundamentală.

Propunerea legislativă are nevoie de votul a două treimi din numărul senatorilor pentru a fi adoptată, iar dacă decizia va fi una favorabilă, în termen de 30 de zile se va organiza un referendum pentru modificarea Constituţiei.

La Camera Deputaţilor, pe agendă se află prima moţiune simplă din actuala sesiune parlamentară. Ministrul de interne este cel vizat de demersul liberalilor.

Deputaţii PNL o acuză pe Carmen Dan de coordonare a acţiunilor represive la adresa celor care au participat la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Votul asupra moţiunii este programat mâine.


Etichete camera deputatilormotiune simplasenatinitiativa cetateneascaredefinirea familiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live