Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

9 Decembrie 2019
Vizualizari: 453
Comentează add

Moţiunea simplă se numeşte "Guvernare PNL - numele tău este austeritate" şi a fost depusă la Senat de PSD împotriva ministrului de finanţe, Florin Cîţu.

Prima moţiune la adresa guvernului PNL- dezbătută şi votată, astăzi

mihaela-dumitrescu

 

PSD îl acuză pe Florin Cîţu că a făcut declaraţii hazardate şi iresponsabile doar pentru a servi unor comenzi politice ale PNL în timpul campaniei electorale pentru prezidenţiale.

Semnatarii documentului susţin că singura certitudine după învestirea noului cabinet este scăderea leului, ceea ce se va traduce, potrivit PSD, în creşterea facturilor, a preţurilor, a ratelor la credite şi inflaţie.

Social-democraţii vorbesc în moţiune despre harababură la nivelul puterii executive, ce ar putea degenera într-o degringoladă la nivelul întregii ţări.

De cealaltă parte, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că astăzi, după dezbaterea şi votul din Senat va da detalii în premieră despre bugetul pe 2020 şi despre un plan de măsuri pentru stabilizarea economiei naţionale. Planul, spunea el, vizează şi eliminarea dezechilibrelor macroeconomice pe care economia le-a adunat în ultimii trei ani de guvernare social-democrată.

Tot astăzi, dar înaintea moţiunii, este anunţată la Cotroceni o întâlnire a preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. 


Etichete Florin CîţumotiuneLudovic OrbanKlaus Iohannisbuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live