Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

3 Noiembrie 2018
Vizualizari: 1065
Comentează add

Medalie de bronz pentru Cristina Iovu, în prima zi de concurs pentru halterofilii români la Campionatele Mondiale din Turkmenistan.

Prima medalie românească la Mondialele de haltere

gabriel-bucur

  Sursa foto: F.R. de Haltere

Cristina Iovu a cucerit medalia de bronz, prima pentru delegația României, sâmbătă, în cadrul categoriei 55 de kilograme, la stilul aruncat, la Campionatele Mondiale de haltere de la Așgabat, în Turkmenistan.

Cristina Iovu, sportivă în vârstă de 25 de ani, a încheiat pe locul al cincilea la smuls, cu 97 de kilograme, și pe locul al patrulea la total, cu 220 de kilograme. La stilul aruncat, cel care i-a adus bronzul mondial, halterofila născută la Chișinău a ridicat 123 de kilograme.

Totodată, Cristina Iovu a fost singura halterofilă din Europa care a urcat pe podium, dat fiind că restul medaliilor au mers la concurente din Asia.

Elena Andrieș a concurat, de asemenea, sâmbătă, la categoria 49 de kilograme, însă, deși a avut o prestație foarte bună, s-a clasat pe locul al cincilea la total.

Campionatele Mondiale de Haltere au început joi în Turkmenistan. România este reprezentată de patru sportivi: Elena Andrieș (la categoria 49 de kilograme), Cristina Iovu (la 55 de kilograme), Loredana Toma (la 64 de kilograme) și Nicolae Onica (la 96 de kilograme).

Campionatele Mondiale, care vor dura până în 10 noiembrie, sunt casa a peste 600 de halterofili din 88 de țări.


Etichete halterecampionatele mondialecristina iovuelena andriesbronz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live