Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Septembrie 2017
Vizualizari: 5266
Comentează add

În Capitală poate fi văzută, până pe 19 octombrie, prima expoziţie de sculptură a Alexandrei Nechita

Prima expoziţie de sculptură a celebrei artiste Alexandra Nechita

radiojurnal

 

 În ajunul zilei de atestare documentară a Cetăţii Bucureştiului, Primăria Capitalei prin ARCUB a organizat, în cadrul Zilelor Capitalei, 'Grădina cu sculpturi', prima expoziţie de sculptură semnată de celebra artistă Alexandra Nechita.

Instalate pe peluza din faţa Atheneului Român, cele 8 lucrări de mari dimensiuni dintr-un aluminiu special încorporează câteva dintre gândurile celei supranumite în urmă cu mult timp Micuţa Picasso.

Alexandra Nechita spune că este bucuroasă să fie acasă şi să creeze aici. 

Alexandra Nechita: "Lucrările acestea fac parte dintr-o intenţie pe care o am de mai mult timp, şi un subiect care mă interesează foarte mult, ideea de artă publică. Ideea asta derivă dintr-un spirit şi o dorinţă să democratizez arta, să fie arta pentru toată lumea, să nu fie o experienţă care este elitistă sau una care nu este intimă. Din contră, vă invit să veniţi alături de lucrări, să le atingeţi, să staţi cu ele, să trăiţi cu ele, să le priviţi, să le simţiţi.

Cea mai frumoasă declaraţie de ce înseamnă România pentru mine şi cât de dragă îmi este, şi cât de dragi îmi sunt oamenii de aici, este să fac lucrările aici, să le pot realiza aici în ţară".   

Lucrările Alexandrei Nechita din 'Grădina cu sculpturi' vor putea fi văzute până pe 19 octombrie, în faţa Atheneului Român, ne-a transmis redactorul nostru Mihaela Helmis.


Etichete Alexandra NechitasculpturaexpozitieARCUBZilele CapitaleiGradina cu sculpturi

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live