Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

11 Februarie 2020
Vizualizari: 1259
Comentează add

Senatul României organizează, astăzi, prima ediţie a programului educaţional "Senatul Tinerilor".

Prima ediţie a programului educaţional "Senatul Tinerilor"

alina-bordeiasu

Foto Agerpres

Senatul României organizează, astăzi, prima ediţie a programului educaţional "Senatul Tinerilor".

Elevi din cinci licee bucureştene dezbat, în şedinţe de comisii parlamentare şi, mai apoi, în plen, iniţiative legislative proprii pe tema "Bullying-ul în şcoli şi mass-media". Tinerii au punctat importanţa combaterii acestui fenomen, tot mai răspândit în şcolile din România.


Vicepreședintele Senatului, Titus Corlățean, le-a transmis tinerilor că acest program le va permite să înțeleagă modul de lucru al parlamentarilor și a încurajat să se implice cu argumente în dezbateri.


Titus Corlăţean: Este o șansă de a înțelege mai bine ce înseamnă instituția Parlamentului: este cea mai democratică instituție, este fundamentul oricărei democrații de tip occidental, de tip european. Este foarte important să vedeţi care sunt procedurile, cum se lucrează în Senatul României, în comisiile de specialitate. Vă încurajez să fiți foarte activi. Veţi lucra cu senatorii veterani, titulari în aceste comisii, veţi avea o sesiune de plen.


Reporter: Titus Corlăţean le-a mai spus tinerilor din Capitală că bullying-ul înseamnă discriminare și constrângere, fenomen ce trebuie combătut prin politici publice și legislative, dar și prin atitudine. În cadrul evenimentului a fost ales, prin tragere la sorți, și un președinte al Senatului Tinerilor în persoana Dariei Mușat.


Daria Muşat: Suntem foarte hotărâți să schimbăm ceva. Noi toți, de aici, din această sală, știm cum stau lucrurile în școli și aș vrea ca după ziua de astăzi să putem ajuta și mai mulți colegi, așa că vă invit să uităm de diferențele dintre licee și să lucrăm împreună pentru un proiect legislativ care va ajuta cât mai multe generații.


Reporter: Scopul proiectului inițiat de Senat este acela de a-i familiariza pe elevi cu procesul de legiferare și de a facilita interacțiunea directă între reprezentanții forului legislativ și tineri.


Etichete senatul tinerilorsenatscolititus corlateandaria musat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live