Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Mai 2019
Vizualizari: 435
Comentează add

Trei sferturi dintre români cred că lucrurile în ţara noatră merg într-o direcţie greşită - arată datele publicate astăzi în prima ediţie a Barometrului de Opinie Publică.

Prima ediţie a Barometrului de Opinie Publică realizat de INSCOP Research

radiojurnal

Trei sferturi dintre români cred că lucrurile în ţara noatră merg într-o direcţie greşită - arată datele publicate astăzi în prima ediţie a Barometrului de Opinie Publică, realizat de INSCOP Research.

Când vine vorba despre Europa, jumătate dintre cei chestionaţi consideră că aceasta merge într-o direcţie bună. 

Conf. univ. dr. Darie Cristea, coordonator de proiecte la INSCOP Research: Avem o percepție pozitivă privind siguranța personală și a familiei și chiar o percepție pozitivă privind securitatea României. Pe urmă avem, de asemenea, un calup de, să zicem, îngrijorări, unde am evaluat în ce măsură publicul este îngrijorat de nivelul corupției, diferențe între bogați și săraci, degradarea mediului, starea economiei naționale, posibilitatea de conflict în zonă. Vedem o cifră foarte mare, un 83%, foarte mult și mult, îngrijorare privind nivelul corupției. Corupția rămâne o problemă percepută ca o problemă socială foarte importantă, de cea mai mare parte a publicului. Ultima întrebare din pachetul acesta se referă la aprecierea situației financiare din propria familie. E foarte interesant că deşi, lumea este nemulțumită de direcția în care evoluează țara, de situația economică generală ș.a.m.d., totuși o percepție cumva pozitivă a situației financiare proprii.

Conform barometrului aproape jumătate dintre cei chestionaţi consideră că apartenenţa României la UE a adus o contribuţie mai degrabă pozitivă decât negativă, iar peste 60% dintre români au încredere multă sau foarte multă în instituţii internationale, cum ar fi NATO sau ONU. Academia Română va lansa de acum înainte de două ori pe an, primavara şi toamna, câte o ediţie a acestui Barometru de Opinie Publică al Romaniei.


Etichete sondajinscopacademia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live