Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

3 Octombrie 2013
Vizualizari: 1250
Comentează add

Premierul Victor Ponta este nemulţumit de noul Cod rutier care, în opinia sa, trebuie să-i vizeze pe cei care comit fapte grave şi nu-şi plătesc amenzile în mod repetat.

Prim-ministrul României, nemulţumit de noul Cod Rutier

ciprian-sasu

Premierul Victor Ponta. Foto: Arhivă Agerpres.

Premierul Victor Ponta este nemulţumit de noul Cod rutier care, în opinia sa, trebuie să-i vizeze pe cei care comit fapte grave şi nu-şi plătesc amenzile în mod repetat.

El a argumentat azi decizia de amânare a adoptării de către executiv a proiectului, subliniind că ea nu este legată de disputele din USL.

"Nu s-a găsit soluţia juridică şi constituţională la trei probleme importante: ce facem cu cei care comit infracţiuni? Să nu mai conducă până la momentul hotărârii definitive şi irevocabile", a declarat prim-ministrul României.

"A doua problemă este: cum facem ca cei care nu-şi plătesc amenzile, să-i suspend permisul până îşi plăteşte amenda. Aici avem o problemă tehnică, şi anume: cum comunicăm de la primărie şi de la finanţe către poliţie, să nu se apuce poliţia să suspende unui om permisul şi el de fapt să-şi fi plătit amenda, că după aia îi facem dosar penal că, vă daţi seama, conduce fără permis. Deci e o problemă tehnică de punere în comun a bazelor de date.

"Şi al treilea lucru: cum facem ca cel cu permisul suspendat - vorbesc de contravenţie şi cu sancţiunea suspendării permisului să nu-şi mai prelungească, să intre efectiv imediat. Şi aici e o problemă şi Ministerul Justiţiei pe bună dreptate a spus: haideţi să vedem cum facem, pentru că în mod normal depunerea, sesizări la instanţă suspendă sancţiunea", a mai spus Victor Ponta.

Premierul a precizat că proiectul noului Cod rutier va fi luat în discuţie şi săptămâna viitoare.

Victor Ponta a mai spus că cea mai importantă este problema comunicării între administraţia financiară care încasează amenzile şi poliţia care dă sancţiunile, iar bazele de date trebuie puse la punct, ceea ce înseamnă că noul Cod rutier s-ar putea să nu intre imediat în vigoare, chiar dacă va fi adoptat prin ordonanţă de urgenţă.


Etichete codul rutierVictor PontaUSLsancţiuniamenziordonanţă de urgenţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live