Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

7 Februarie 2011
Vizualizari: 950
Comentează add

Elevii din clasele a I-a şi a II-a din Târgu Mureş participă la un concurs naţional eco.

Prichindeii, provocaţi la concurs Prichindeii, provocaţi la concurs  - Conține audio

raul-matis-targu-mures

După ce au reuşit să impresioneze printr-o paradă a modei din materiale reciclabile, elevii Gimnaziului de Stat „Tudor Vladimirescu" din Târgu Mureş îi provoacă pe colegii lor din clasele a I-a şi a II-a la concursul Naţional de Educaţie Ecologică „EcoClass".

Concursul se realizează prin intermediul revistei şcolare „Şteffy" şi are ca scop popularizarea educaţiei ecologice în rândul elevilor din clasele primare.

Învăţătoarea Marioara Minculescu susţine că în elaborarea materialelor pentru concurs s-a ţinut cont în primul rând de particularităţile de vârstă ale copiilor din ciclul primar, după care  s-a încercat îmbinarea lecturii cu informaţia ştiinţifică, cu jocul şi cu creativitatea.

În fiecare lună sunt pregătite materiale care constau în povestioare accesibile copiilor, pe baza cărora li se adresează întrebări cu un conţinut ecologic.

Finala va avea loc în iunie, sub forma unui spectacol cu public de tipul „Cine ştie câştigă", iar şcoala învingătoare va beneficia de o recompensă din partea „Asociaţiei Părinţilor pentru un Viitor Verde", care va înfrumuseţa împrejurimile şcolii ce şi-a adjudecat titlul de învingătoare, prin plantarea mai multor soiuri de copaci şi arbuşti ornamentali.

Raul Matiş ştie mai multe.


Etichete EcoClassTârgu Mureșconcurs eco

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live