Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

14 Decembrie 2017
Vizualizari: 1085
Comentează add

Preşedintele comisiei speciale privind modificarea legilor justiţiei Florin Iordache a dat asigurări că toate părţile interesate vor fi ascultate

Prezumţia de nevinovăţie, de luni în dezbaterea parlamentului

petruta-dinu

 

Parlamentarii din Comisia specială privind modificarea legilor justiţiei vor începe luni dezbaterile privind transpunerea în legislaţia naţională a directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie şi dreptul de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale.

Deciziile au fost luate astăzi în cadrul unei şedinţe tehnice a Comisiei, contestate însă de opoziţie. Reporterul RRA Petruţa Dinu spune că reprezentantul PNL, Cătălin Predoiu, a solicitat suspendarea şedinţei şi revizuirea textului directivei, precizând în plus că dezbaterile ar trebui să aibă loc în prezenţa ministrului justiţiei.

Cătălin Predoiu: "Conţinutul lui, aşa cum ne-a fost distribuit, depăşeşte cu mult scopul directivei şi nu se mai opreşte doar în marginea consolidării prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului la apărare, ci afectează în mod serios politica penală a statului şi capacitatea organelor de anchetă de a-şi îndeplini misiunea de combatere a infracţionalităţii, inclusiv a corupţiei şi a crimei organizate."

Preşedintele Comisiei, Florin Iordache, a respins acuzaţiile opoziţiei şi a precizat că PSD, ALDE şi UDMR au depus deja amendamente pentru transpunerea directivei, fără a intra în detalii.

Florin Iordache: "Eu v-am prezentat un calendar, v-am prezentat acele amendamente care au fost depuse până în acest moment. Sunt amendamente depuse, în momentul în care vom face dezbaterile în Comisie, ascultând toate părţile interesate, vom hotărî cum sunt, dacă se adoptă, nu se adoptă, se modifică şi aşa mai departe."

Florin Iordache a mai arătat că la discuţiile de luni privind directiva, va fi invitat şi ministrul justiţiei.


Etichete prezumţia de nevinovăţiecomisia specialădirectivă europeanăCătălin PredoiuPNLPSDALDE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live