Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Septembrie 2019
Vizualizari: 1002
Comentează add

Azi e ultima zi pentru depunerea candidaturilor la prezidențiale.

Prezidențiale 2019: Șapte înscriși, un respins, 14 în așteptare

radiojurnal

Foto arhivă

UPDATE: În jurul orei 12:00 și-a depus candidatura în alegerile prezidențiale programate în noiembrie fostul europarlamentar Cătălin Ivan, susţinut de Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională. El a spus că a reuşit să strângă peste 230.000 de semnături, transmite corespondentul RRA Andrei Șerban.

____________________________ 

Este ultima zi în care cei care doresc să ajungă să ocupe cea mai înaltă funcţie în stat îşi mai pot depune candidaturile la Biroul Electoral Central.

Până acum au adus listele cu susţinători șapte candidati.

Şi-au mai anunţat intenţia de a intra în cursa pentru Cotroceni încă 14 persoane, majoritatea independenţi.

Nu se ştie însă câţi dintre ei vor reuşi să strângă şi să depună până la ora 24:00 cele 200.000 de semnături de la susţinători.

Între timp BEC a validat deja două candidaturi - Viorica Dăncilă şi Theodor Paleologu, iar pe cea a lui Viorel Cataramă a respins-o, pentru că nu ar fi avut suficiente semnături valabile.

Săptămâna viitoare, după ce încheie verificarea tuturor documentelor, Biroul Electoral Central urmează să facă publică lista definitivă a candidaţilor la prezidenţiale.

Primul tur de scrutin va avea loc în 10 noiembrie.

În cazul în care niciunul dintre candidaţi nu întruneşte 50 la sută + 1 din voturi va fi organizat un al doilea scrutin, la 24 noiembrie.


Etichete alegericandidaturiprezidentiale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live