Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Iulie 2020
Vizualizari: 195
Comentează add

Grecia nu mai permite intrarea pe teritoriul său pe cale terestră, fără prezentarea unui test COVID-19 negativ.

Prezentarea unui test COVID-19, necesară pentru deplasarea în Grecia

florin-lepadatu

   Foto: politiadefrontiera.ro

De la miezul nopţii trecute, Grecia nu mai permite intrarea pe teritoriul său pe cale terestră, fără prezentarea unui test COVID-19 negativ.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele emise în limba engleză.

De asemenea, documentele nu trebuie să depășească o anumită vechime.

Corespondenţă din Atena, reporter Michaela Lambrinidou -"Începând de astăzi, s-a deschis punctul de frontieră de la Promachonas pentru toți turiștii veniți pe cale rutieră.

Ei trebuie să dețină formularul electronic şi testul molecular negativ, prelevat cu maxim 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei.

Testele trebuie să fie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie obligatoriu în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi numărul sau seria documentului de călătorie ce va fi prezentat în momentul controlului vamal.

Măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, prelevat cu 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, se aplică în intervalul de 15 iulie-29 iulie şi îi avertizăm pe ascultătorii noştri că, potrivit declaraţiilor oficiale ale autorităţilor elene, toate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus pot fi modificate sau completate în orice moment fără preaviz, în funcţie de condiţiile epidemiologice şi de aceea le recomandăm să acceseze zilnic site-ul oficial al Greciei pentru a fi la curent cu eventuale măsuri sau restricţii luate extraordinar."

Ministerul român de Externe a anunțat că reprezentanții Consulatului României la Salonic și ai Ambasadei noastră la Sofia vor continua să fie prezenți miercuri la punctul de frontieră Kulata-Promachonas.

Aceasta este principala cale de acces a românilor în Grecia.

Informațiile comunicate de autoritățile elene pot fi găsite pe site-ul travel.gov.gr, informează Rador.


Etichete vamă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live